Terrace Fulya Yaşam Rehberi

ÖNSÖZ

Terrace Fulya Sitesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Teşvikiye Mahallesi, Hakkı Yeten Caddesi No:14 ’de bulunan kayıtlı taşınmazlar üzerinde, belediyece onaylı yerleşim planı ve projesine göre inşa edilmiş; 5 Adet Life Blokları ile 2 Adet Center Bloklarından oluşan ve ortaklaşa kullanılan yerlerden, sosyal tesis ve benzeri yapılardan oluşmaktadır.

Kat maliklerinin hak ve yükümlülükleri, ana gayrimenkulün yönetimi, ortak alanların yönetimi gibi hususlar Terrace Fulya Sitesi Yönetim Planı’nda ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Tüm kat malikleri bu planı bilmek ve buna göre hareket etmekle yükümlüdür.

Tüm site sakinlerimizin siteden ve sosyal tesislerinden huzurlu ve rahat bir biçimde istifade etmeleri temel beklentimizdir. Ancak komşuluk bağı ile bir arada bulunan böylesine nezih bir topluluğun huzur içinde ve keyif alarak yaşaması için birtakım kuralların varlığı kaçınılmazdır. Bu kurallara uyulması, siz site sakinlerinin yaşantısını kolaylaştıracak, herkesin hak ve hukukuna saygıyı temel alan yaşam tarzının yerleşmesini ve site görevlilerinin asli görevlerini daha etkin olarak yapmalarını sağlayacaktır.

Terrace Fulya Sitesi Yaşam Rehberi, site yaşantısındaki gelişmeler, aktüel ihtiyaçlar ve diğer gelişmelere bağlı olarak kat maliklerinin veya kiracıların Site Yönetimi’ne iletecekleri öneriler doğrultusunda, Site Yönetim Kurulu tarafından güncellenebilir veya değiştirilebilir. Ancak bu düzenleme veya değişiklikler hiçbir şartta Site Yönetim Planı’na aykırı olamaz. Ayrıca toplumda genel kabul görmüş kurallara, ahlaki değerlere ve diğer T.C. kanun, yönetmelik ve düzenlemelere uygun olmak zorundadır.

A. AMAÇ

Terrace Fulya Sitesi Yaşam Rehberi’nin hazırlanmasındaki amaç, uygulamada yaşanan her türlü soruna çözüm odaklı yaklaşmayı ön planda tutarak;

  • Terrace Fulya Sitesi’nde yaşayan sakinlerin / maliklerin refahını sağlamak ve yaşam kalitesini dünya standartlarını göz önünde bulundurarak artırmak,
  • Sitedeki konutların, işyerlerinin değerini ve bu konut ve işyerlerine olan talebi artırmak,
  • Yukarıdaki hedeflere ulaşmak için her türlü koruyucu tedbiri almak, uygulamak ve geliştirmek,
  • Günlük yaşam içerisindeki hizmet ihtiyaçlarını, gelişmiş standartlar kullanarak karşılamak,
  • Site Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara rehber olmak, bu kararların yasal bir zeminde ve ihtiyaca uygun olarak alınmasını sağlamaktır.

B. KAPSAM

Terrace Fulya Sitesi Yaşam Rehberi, sitede yaşayan sakinleri, site sakinlerinin misafirlerini, Site Yönetim Kurulu’nu, iş gören olarak görevlendirilen müteahhit, taşeron, usta, işçiler ve taşınma işlemleri ile ilgili olarak çalışan şahısları ve hizmet firması personellerini kapsar.

C. SORUMLULUKLAR

Terrace Fulya Sitesi Yaşam Rehberine konu olan ve uyulması gereken kanun ve yönetmelikler;

  1. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu,
  2. Terrace Fulya Sitesi Yönetim Planı,
  3. 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu,
  4. Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma Ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik
  5. 4857 sayılı İş Kanunu,
  6. 1774 sayılı Kimlik Bildirim Yasası,
  7. 1580 sayılı Belediye Kanunu,
  8. 2872 sayılı Çevre Kanunu incelenerek hazırlanmıştır.

Ayrıca, Yönetim Kurulu alacağı her türlü kararın bu kanun ve yasalara uygunluğunu gözetmektedir. Site Sakin ve Maliklerimiz bu kararlara uymak ve uygulamak sorumluluğuna sahiptir.

D. HİZMETLERİN TANIMI VE KAPSAMI

1.Site Yönetim Hizmeti

Site yönetimi hizmetleri, Site Yönetim Terrace Fulya Sitesi sakinlerine yönelik verilen hizmetler ve kapsamları aşağıda açıklanmıştır.

Site Yönetim Ofisi, Life 5 blok Zemin katında hizmet vermektedir. Terrace Fulya Sitesi Site Yönetimi’ne ait iletişim bilgileri aşağıda belirtilmiştir.

Site Yöneticisi : Atilla TİRYAKİ (sitemuduru@terracefulya.com.tr)

Muhasebe   : Zuhal SEZGİN (muhasebe@terracefulya.com.tr)

Teknik           : Cengiz BEKTAŞ (teknik@terracefulya.com.tr)

Halkla İlişkiler: Gamze DİLLİ (musteriiliskileri@terracefulya.com.tr)

Güvenlik          : Ana ROSCA (ana.rosca@tr.issworld.com)

Site Yönetimi Telefon Numarası:                 0212 215 50 10-11        

Site yönetim Ofisi Mesai Saatleri:

  • Hafta içi                             : 09.00 – 18.00
  • Cumartesi Günleri           : 09.00 – 13.00

Center Bloklar Resepsiyon Mesai Saatleri:

  • Hafta içi                             : 08.00 – 18.00
  • Cumartesi Günleri            : 08.00 – 18.00

2. Temizlik

Sitemizin temizlik hizmetleri site yönetimi bordrosunda bulunan temizlik personelleri tarafından verilmektedir. Temizlik ile ilgili uygulamalar, iş planlaması, vardiya çizelgesi, denetim ve personel eğitimleri site yöneticisi tarafından yapılmaktadır.

Temizlik hizmetleri belirli bir program dâhilinde planlanmış ve planlama doğrultusunda yürütülmektedir.

Planlı temizlik faaliyetleri dışında ihtiyaç olarak tespit edilen faaliyetlerin site yöneticisine yazılı veya e-mail ile bildirilmesi ile gerekli aksiyon daha hızlı alınabilmektedir.

Temizlik hizmetleri kapsamında aşağıda belirtilen hizmetler verilmektedir.

  • Life Blokların Ortak Alan Temizliği,
  • Center Blokların Ortak Alan Temizliği,
  • Sosyal Alanların Temizliği,
  • Kapalı Otoparkların Temizliği,
  • Asansörlerin Temizlikleri,
  • Havuz Çevresi Ve Bahçe Temizliği,

3. Bahçe Bakım Hizmeti

Ortak alanlarda bulunan rekreasyon alanları ve yeşil alanların bakım hizmetlerinin sağlanmasını kapsar.

Hizmetin detayı; sulama, çim biçme, budama, çapalama, tırmıklama, ilaçlama ve gübreleme, (organik, kimyevi), mevsimlik çiçek dikimi, toprak havalandırma, yabancı ot temizliği, çıkan atık ve çöplerin uzaklaştırılması işlerinin gerçekleştirilmesi ve daha önce peyzajı yapılmış alanın bakımının yapılması ve korunmasıdır.

4. Havuz Bakım Hizmetleri

Yüzme ve süs havuzlarının sürekli bakımlı ve çalışır durumda ve kullanıma uygun bir şekilde bulunması için gerekli tüm faaliyetler yerine getirilir. Havuzlarda hijyen problemi yaşanmaması için yasal mevzuata uygun çalışmalar gerçekleştirilir ve havuz suyu analizlerinin yaptırılarak raporlanır.

5.Teknik Hizmetler

Hizmetin kapsamı; teknik ortak alanların, (özel bağımsız bölümler dahil) yetkili servis gerektirmeyen hususlarda koruyucu bakımlarının yapılması, çıkabilecek arızaların giderilmesidir.

Hizmet konusu üniteler: Kazan / brülör ve pompalar, soğutma sistemleri, sıcak su tesisat ve daire sıcak su sayaçları, soğuk su tesisat ve daire soğuk su sayaçları, ortak alanlar ve otoparkların elektrik tesisat, havalandırma ekipmanı, ortak alandaki yangın sprinkleri ekipman ve pompaları, dizel jeneratör grubu kontrolü, asansörler, atık su tesisat, su depoları, interkom sistemi, yangın algılama ve alarm sistemi, çevre aydınlatma sistemi gibi sistemlerin kontrolü.

6.Güvenlik Hizmetleri

Terrace Fulya Sitesi sakinlerinin; rahat ve güvenli bir ortamda yaşaması, huzur ve sükûnun sağlanması, hizmet binaları ve çevresinin korunup kollanması için İss Proser Bordrosunda görev alan özel güvenlik görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Özel Güvenlik görevlisinin sorumluluk alanları:

  • Site ortak alanları ile site sakinlerinin taşınmazlarının korunmasını sağlamak,
  • Tüm giriş noktalarında ziyaretçi giriş-çıkışının teyidini almak; ziyaretçi, taşeron, kurye, kargo, nakliyecilerin vb. kimlik bilgilerini sisteme kaydederek onların site kurallara uymalarını temin etmek,
  • Görev alanı içerisinde işlenecek olan suçları yönetime ve genel kolluk kuvvetlerine iletmek, genel kolluk kuvvetlerinin olay yerine intikaline kadar varsa sanıkları tespit etmek ve suç delillerini korumak için gerekli tedbirleri almak,
  • Site sakinlerinin, çalışanların, ziyaretçilerin ve taşeron çalışanların mevcut demirbaşlara, araç gereçlere, binalara, tesislere vs. zarar vermelerini engelleyici tedbirler alarak zarar durumunda tutanak ile kayıt altına almak.
  • Binalarda içeriden veya dışarıdan kaynaklanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve duyarlı olmak, şüpheli durumları yönetime ve gerektiğinde genel kolluk kuvvetlerine bildirmek,
  • Bulunan eşyaların kayıp eşya formuna işlenmesini sağlamak, ilgililere teslimini gerçekleştirmek, ilgilisi bulunmayan kayıp eşyaları yönetime teslim etmek,
  • Site içinde ve gerektiğinde çevresinde (talimatlara bağlı olarak) düzenli devriye hizmeti yaparak maddi ve manevi kayıplara yol açabilecek hadiseleri amirlerine iletmek,
  • Vuku bulacak olağanüstü hallerde (yangın, su baskını, fırtına, deprem vb.), ilk müdahalede bulunmak, yetkililerce öngörülmüş malzemeleri kendi can emniyetini de dikkate alarak kurtarmak için kılavuzluk hizmetlerini yapmak,
  • Site içinde asayiş ve huzuru bozanların kurallara uymaları için gerekli uyarılarda bulunmak.
  • Taşınmalarda, nakliyeci firma çalışanlarını kontrol altında tutmak, taşıma sırasında asansör ve benzeri mekânların zarar görmesini engelleyici tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.
  • Kamera tespiti olan olaylarda kayıtlar sadece kolluk kuvvetleri ile paylaşılabilmektedir. (kamera görüntüleri sistemde 15 gün muhafaza edilebildiği için adli durumlar da mahkemeye tarafından istenme ihtimaline karşılık görüntülerin site yönetiminde muhafaza edilmesi için site yöneticiliğine dilekçe ile müracaat edilmelidir.

7. Aidat ve Fatura Ödemeleri   

Site aidatlarının son ödeme günü ilgili ayın 15. günüdür. Bireysel tüketim bedelleri, resmi kurumlardan gelen faturalara istinaden Çevre Bakanlığından akredite almış firma tarafından sayaçlarınızın okuması yapılıp, Isı Paylaşım Yönetmeliğine uygun olarak tüketim göre dairelere tahakkuk ettirilmektedir.  Resmi kurum faturalarının ay içinde farklı tarihte gelmesi sebebi ile tahakkuklar ay içinde farklı tarihlerde yapılabilmektedir. Son ödeme günü tahakkuk tarihinden sonraki 10. gündür. Gider makbuzları sistemde kayıtlı site sakini e-mail adreslerine firma tarafından gönderilmektedir.

  • Aidat ve bireysel tüketim bedellerine ait ödemelerinizi Site Aidat takip programı olan Apsiyon yazılımı üzerinden Kredi kartınız ile veya Site Yönetimi Banka hesabımıza Havale veya EFT aracılığı ile yapabilirsiniz.
  • Gününde ödenmeyen aidatlara kanunda öngörülen gecikme cezası uygulanacak ve icra takibi için yasal işleme geçilecektir. Ayrıca avukat vekâlet ücreti ve diğer tüm masraflar site sakini tarafından karşılanacaktır.
  • Aidatlar zamanında ödenmelidir. Zamanında ödenmeyen aidatlara işleyecek olan gecikme cezası kanunen uygulanması zorunlu bir yaptırım olduğundan bu konuda Site Yönetimi’nden özel isteklerde bulunulmamalıdır.
  • Banka kanalı ile ödeme yapılırken açıklama kısmına blok ve daire numarası ile dairede oturmakta olan kat maliki veya kiracının adı-soyadı mutlaka belirtilmelidir.

Ödemeler, aşağıda belirtilen hesaba yatırılacaktır:

HESAP ADI : TERRACE FULYA TOPLU YAPI SİTE YÖNETİMİ

BANKA: GARANTİ BANKASI

ŞUBE: FULYA ŞB. (537-6299488 )

HESAP NO:- 537 – 6299488

IBAN: TR57 0006 2000 5370 0006 2994 88

Bağımsız bölümlerin elektrik tüketimi daire başına bireysel olarak BEDAŞ tarafından faturalandırılacak ve faturalar adreslere BEDAŞ yetkilileri tarafından dağıtılacaktır.

8. Hizmetlerin Yürütülmesi

Hizmetin yürütülmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:

  • Site ile ilgili talep ve öneriler Site Yönetimi’ne iletilmelidir.
  • Site personelinin görevlerine doğrudan müdahale edilmemeli, konu ile ilgili talep ve öneriler Site Yönetimi’ne bildirilmelidir.
  • Sitede görevli personelden görevleri dışında özel hizmet talep edilmemeli ve görevleri konusunda ilgili personele yardımcı olunmalıdır.
  • Site sakinlerinin herhangi bir olumsuzluk halinde yakınlarına haber vermek üzere ulaşılabilecek ikinci bir adres ve telefon bırakmaları uygun olacaktır.
  • Site yöneticilerine bilgi akışı konusunda destek olunması, siteyi ilgilendiren konuların sorunun, büyümesini beklemeden paylaşılması hizmet kalitesini artıracaktır.

E. GENEL ESASLAR VE PROSEDÜRLER

  1. Toplu Yaşam Gereklilikleri
  • Ev sahipleri ve kiracıların kimlik ve iletişim bilgilerinin güncel halini 1774 sayılı Kimlik Bildirim Yasasına da istinaden site yönetimine iletmek site sakininin sorumluluğundadır. Site sakinleri, birlikte yaşamakta olduğu ve/veya hizmetinde çalıştırdığı kişilerin tüm kimlik ve iletişim bilgilerini (telefon, e-posta vb.) Site Yönetimi’ne bildirmelidir.
  • Güncelliğin muhafazası amacıyla bilgilerinde değişiklik olan site sakinleri, bu durumu site yönetimine gecikme olmaksızın bildirmekle sorumludur.
  • Dairelerde diğer site sakinlerini rahatsız edecek şekilde gürültü yapmak, müzik dinlemek, enstrüman çalmak vb. yasaktır.
  • Sitemiz sınırları içerisinde mangal / barbekü yapmak sadece Sosyal Tesise ait Teras bölümünde ve randevu alınarak yapılabilmektedir.
  • Site sakinleri, yönetime, posta kutularında ve blok girişlerinde görevli personele daire ve/veya araç anahtarları/para gibi ve değer eşyalarını emanet olarak bırakamaz.
  • Sitede çalışan personelin görevine müdahale edilmemeli, çalışanların işlerini, yönetimin aldığı kararlar doğrultusunda yaptığı unutulmamalıdır.
  • Sitede çalışan personellerden görev tanımları dışında ve/veya özel isteklerde bulunulamaz.
  • Ortak alanlardaki inşaat veya tadilat ile ilgili konularda, uygulamaların belirlenmesinde öncelik Site Yönetim Planı hükümleridir. Uygulamaların kapsamı, imar Yönetmeliğine aykırı olmamalıdır.
  • Kapı önlerine genel temizliğe engel olacak ve mevcut mimariyi bozacak şekilde paspas, ayakkabılık, dolap, ayna, tablo vb. konulamaz
  • Kapı önlerine kısa süreliğine dahi olsa ayakkabı, terlik, şemsiye gibi eşyalar bırakılamaz.
  • Kapı önlerine çöp bırakılamaz. (Çöpler başlığı altında daha detaylı bilgi mevcuttur.)

2. Blok Dış Cepheleri

  • Site sakinleri, bina dış cephesiyle ilgili her türlü tadilat ve/veya montaj vb. İşlemi önceden mutlaka yönetimle görüşmelidir.
  • Dış cephenin tamamında (balkon içleri de dâhil olmak üzere) sitedeki binaların genel görünümü ve mimarisini etkileyecek hiçbir değişiklik yapılamayacağı site yönetim planında açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu nedenle bu hususa aykırı bir uygulama yapılması yasaktır. Dış cepheyi etkileyen her türlü tadilat bu kapsamda değerlendirilecektir (Yeni kapı, pencere açmak, balkonları herhangi bir malzeme ile kapatmak, depo gibi yapılar inşa etmek, klima dış ünitesinin yerini değiştirmek vb.)
  • Site sakinleri, bağımsız bölümlerde belirlenmiş yerler dışına klima montajı yaptıramazlar.
  • Pencere ve kapılar ile bina dış cephesi site sakinleri tarafından aynı renkle dahi olsa boyanamaz.
  • Site sakinleri, ortak alanlara kamera vb. teçhizat koyamazlar.

3. Pencereler ve Balkonlar

  • Pencere ve balkonlarda şiddetli rüzgâr ve fırtınada uçabilecek türde eşyalar bulundurulmamalıdır. Çiçeklikler balkonun iç tarafında gelecek şekilde konulabilir. Aksi halde oluşacak zarardan site sakini şahsen sorumludur.
  • Pencere ve balkonlara binaların mevcut mimarisini, dış görünümünü etkileyecek ve görüntü kirliliği oluşturacak şekilde (tente, branda, şemsiye, bez gibi) eşya konulamaz.
  • Balkonlarda kullanılacak eşyalarda genel uyuma dikkat edilerek abartılı ve genel mimariyle uyumsuz dekorasyonlar yapılamaz.
  • Balkonlar atıl, kullanılmayan eşyanın depolandığı, düzensiz görünümlü mekânlar olarak kullanılamaz.
  • Site sakinleri, çatı, balkon, teras vb. yerlerin hiçbir yerine hiçbir şekilde anten takamazlar, çamaşır, halı, kilim vb. asamazlar. Bu yerlerden çöp atamazlar, halı, kilim vb. Silkeleyemezler, su dökemezler. Aykırı hareket edenler Yönetim tarafından yazılı olarak uyarılır,
  • Çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılamaz, yüksek sesle televizyon ve müzik dinlenemez.

4. Evcil Hayvanlar

  • Sitede evcil hayvan beslenmesi hakkındaki düzenlemeler Site Yönetim Planı ilgili maddesi gereği;
  • Sitede vahşi, yırtıcı ve evcil olmayan hayvan bulundurulamaz.
  • Evcil hayvan, ana gayrimenkuldeki sessizliği bozmamalı, tehlike yaratmamalı, alerjik rahatsızlıklara neden olacak tüy, koku ve sair etkenler oluşturmamalıdır.
  • Evcil hayvan, ana gayrimenkulün kirlenmesine neden olmamalıdır.
  • Evcil hayvanların tehlikeye neden olacak şekilde site içinde sahibi olmadan dolaştırılması, serbest bırakılması yasaktır.
  • Evcil hayvan sahibi, sahip olduğu evcil hayvan cinsini, tıbbi bakım bilgilerini Site Yönetimi’ne bildirmekle mükelleftir.
  • Evcil hayvan sahibi olan site sakini, sahip olduğu ve beslediği evcil hayvanın çevreye, sitede bulunan diğer şahıslara, site ortak alanlarına ve site ortak mallarına vereceği zarardan 1. derecede sorumludur.
  • Evcil hayvanların bakımı, gözetimi, takibi, beslenmesi ve kontrolü için hiçbir site personelinden özel talepte bulunulmamalıdır.
  • Evcil hayvanların kendilerine ayrılmayan yeşil alanlarda dışkı bırakmasına engel olmak evcil hayvan sahibinin sorumluluğundadır. Dışkılama durumunda temizliği, sahibi tarafından derhal yerine getirilmelidir.
  • Evcil hayvanların ihtiyaçlarının giderilmesi için (yuva, barınak, yemek vb) site ortak alanlarında herhangi bir eşya bulundurulamaz. Aksi durumda site yönetimi tarafından uzaklaştırılacaktır.

5. Çöpler

  • Daire içi çöpleri katlardaki çöp konteynerlerinden günde iki defa olmak üzere, Life Bloklarda sabah saat 11:00 ile akşam saat 19:00 da, Center Bloklarda 15:00 ve 22:00 saatlerinde alınmaktadır. Site sakinleri evsel atıklarını ve geri Dönüşüm atık çöplerini Giriş katta bulunan Geri Dönüşüm kutularına bırakacaklardır.
  • Center Bloklarda Tıbbi ve Sağlık kuruluşları Tıbbi Atıklarını Kapalı otoparkta yer alan Tıbbi Atık konteynerlere atmak zorundadır. Tıbbi atıklar, Pazartesi ve Çarşamba günleri 10:30 da yetkili Tıbbi atık kurumu tarafından alınmaktadır. Tıbbi atıklar kesinlikle evsel atık konteynerlerine bırakılmamalıdır.
  • Evsel atıklar, Kötü koku ve sinek oluşumunu önlemek amacıyla, sızdırmayan ve sağlam çöp poşetlerinde, ağzı kapalı olarak çöp kutularına atılmalıdır.
  • Kapı önlerine, otopark bölgesine veya benzeri başka bir yere çöp ve atık bırakılmamalıdır.
  • Eski veya atılacak büyük ebatlı eşyalar site sakinin sorumluluğunda, site dışına çıkarılarak uzaklaştırılmalıdır.

6. Daire İçi Onarımlar

  • Site sakinleri tarafından bağımsız bölüm içinde yapılacak onarımlar, Life Bloklarda hafta içinde ve Cumartesi günü 10:00-16:00 saatleri arasında,  Center Bloklarda sadece hafta içi (Cumartesi ve Pazar Hariç)10:00 -18:00 saatleri arasında gürültülü çalışmalar yapılabilir, gürültüsüz boya, montaj vb çalışmalar 10:00-18:00 arası yapılabilir, Pazar günleri ve tatil günlerinde tadilat yapılması kesinlikle yasaktır.
  • Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarım işleri hakkında önceden Site Yönetimine bilgi verilecek ve Yönetim Planındaki esaslara uyulacaktır.
  • Bağımsız bölümün onarım/tadilatı için gelecek firma ve çalışanları ile ilgili bilgiler (kimlik, araç plakaları) Site Yönetimine bildirilmelidir. Aksi hallerde site içerisine alınmayacaklardır.
  • Bağımsız bölüm sakinlerince bağımsız bölüm içi onarım işlerinin kısa sürede ve çevreye rahatsızlık vermeden bitirilmesine özen gösterilecek ve onarım sırasında oluşan inşaat atıkları, onarımın tamamlanmasından sonra çevreyi kirletmeyecek şekilde bağımsız bölüm sakini tarafından veya onarımı yapan firma tarafından Site dışına çıkarılacaktır.
  • Site sakinleri tarafından siteye girişi teyit edilerek bakım ve onarım faaliyetleri için görevlendirilmiş ekiplerin, blok giriş kapısından itibaren meydana getireceği olası hasarlar ilgili site sakininin sorumluluğundadır. Bu ekiplerin site sakini tarafından ikazı sağlanacaktır.

Bağımsız bölüm içerisinde bina statiğinde tadilata ve hasara sebebiyet verebileceği düşünülen çalışmalar için mutlak surette site yönetiminin onayı alınacaktır

7. TAŞINMA PROSEDÜRÜ

Bu kurallar Terrace Fulya Sitesi’nin yaşam kalitesinin artırılması, site sakinlerinin hak ve hukuklarının korunması amacıyla site içerisinde uyulması gereken uygulamaları içermektedir. Bütün taşınma süreçleri Site Yönetiminin bilgisi ve kontrolü dâhilinde yapılmalıdır.

  • Site yönetiminden izinsiz/habersiz taşınma yapılmaz. Her türlü taşınma hareketi, site yönetimine yazılı olarak başvuruda bulunulmak suretiyle gerçekleştirilir, bu başvuru en az 1 gün önceden yapılmalıdır.
  • Dairesini satan veya site dışına taşınan site sakinleri, önce site yönetimine olan borçlarını kapamaları ve borcu yoktur yazısı almaları gerekmektedir.
  • Taşınma faaliyeti Life bloklarında hafta içi ve Cumartesi günü 10:00 ile 16:00 saatleri arasında Pazar ve resmi tatillerde taşınma faaliyetlerine müsaade edilmemektedir. Center Bloklarında hafta içi ve 16:00 ile 20:00 saatleri arasında, Cumartesi 08:00 ile 20:00 ve Pazar 12:00 ile 20:000 saatleri arasında olacak şekilde yapılacaktır. Siteye taşınanların “1774 Numaralı Kimlik Bildirme Kanunu” gereğince “Site Sakini Bilgi Formunu doldurularak teslim edilmesi mecburidir. Söz konusu bildirim, aynı zamanda yasal bir zorunluluktur.
  • Siteye içine taşınmalarda yıpranma ve kullanım bedeli olarak Site yönetim Kurulunun belirlemiş olduğu bedel Site yönetimine gelir olarak alınmaktadır.

Taşınma Öncesi

Site içine yapılacaksa kira kontratı, tapu vb. gibi bu durumu açıklayan/destekleyen bir belge üzerinden yapılır, belgesiz taşınma yapılmaz.

  • Siteden ayrılma şeklinde yapılacaksa site yönetiminden aidat, ısı, sıcak su borcunun olmadığına dair “BORCU YOKTUR” belgesinin alınması gerekir, ilişiğin kalmadığına yönelik onay alınmadan siteden taşınma (ayrılma) yapılamaz. Yapılmaya çalışılması durumunda güvenlik birimi tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.
  • Taşınmalarda kat malikinin bahse konu taşınmayı bilmesi, taşınma günü hakkında fikir birliğine varmış olunması, bu bilgiyi Site Yönetimi ile paylaşması ve bu durumu teyit etmesi esastır.
  • Taşınma öncesinde Site Yönetimine aşağıdaki bilgiler verilmelidir.
  • Tapu/Kira kontratı
  • Tapu/kira kontratı sahibi kimlik fotokopisi,
  • Site Sakini bilgi formu eksiksiz doldurulmalı,
  • Taşınmanın yapılacağı tarih ve saat bilgilerini,
  • Eşyanın taşınacağı araca ait firma ve plaka bilgilerini, Eşya taşıma işini yapacak olan elemanların sayısı ve kimlik bilgileri (Ana girişte güvenlik tarafından kaydedilmek suretiyle belirlenir/alınır.)
  • Taşınacak olan kişi, site yönetimine gelerek şahsen başvuruda bulunur ve Terrace Fulya Site Yönetimi TAŞINMA DURUM RAPORU formu alır. Bu formun ilgili bölümleri site yönetimi tarafından ve taşınacak kişi tarafından ayrı ayrı doldurularak taşınma işinin gerçekleştiği gün site yönetimine teslim edilir.

Taşınma Faaliyeti

Taşınma bilgisini alan Site Güvenliği tarafından,

  • Taşınacak olan kişinin taşınma öncesinde site yönetiminden almış olması gereken Terrace Fulya Site Yönetimi Sitesi TAŞINMA DURUM RAPORU formu kontrol edilir.
  • Taşınmanın site dışına olması durumunda, taşınacak olan site sakininin site yönetiminden almış olması gereken “BORCU YOKTUR” belgesini kontrol edilir.
  • Taşınma bilgilerini blok giriş kapılarına bildirerek taşımayı yapacak olan yük taşıma aracının blok önüne girişine izin verilir.
  • Girişi yapılan yük taşıma aracının ilgili blok yük asansörü önüne gidişine kadar eşlik edilir ve trafiği engellemeyecek şekilde park etmesi sağlanır.
  • Gerek siteye yeni taşınma, gerekse siteden ayrılma işlemleri sırasında; Terrace Fulya SİTESİ TAŞINMA DURUM RAPORU’nda yer alan ilgili bölümlerin, hem taşınmayı yapan site sakini, hem de taşıma şirketinin ilgilileri tarafından imzalanması sağlanır.
  • Eşya indirilmesi-yüklenmesi esnasında ya da sonrasında faaliyetlere eşlik edilerek olası hasarların varlığı kontrol edilir, tespiti halinde raporlaması yapılır,
  • “Terrace Fulya SİTESİ TAŞINMA DURUM RAPORU” taşınma sırasında ortak alanların korunması için taşıma şirketine ve taşımanın sahibine sorumluluk ve hükümlülükler verir ve taşınan site sakinleri bunları kabul etmiş sayılır. Buna göre taşınma faaliyetinde bulunan site sakini (ve nakliye şirketi aracı ve elemanları);
  • Taşınma esnasında site yaşam ve genel kurallarına uymayı,
  • Taşınma için site yönetiminin belirlediği kuralların dışına çıkmamayı
  • Taşınma esnasında oluşabilecek maddi ve manevi tüm zararları/hasarları karşılamayı kabul ve beyan etmiş sayılır.

Siteye taşınan site sakini aracına ait OGS ( Otomatik Geçiş Stiker ) verilmesi ( aktif ) veya siteden ayrılanların kartlarının iptal ( pasif ) edilmesi işlemi, yönetim ve güvenlik tarafından yapılacaktır.

8.           SİTEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ USULLERİ

a.           Site Sakinlerinin Giriş-Çıkışları

•             Araç girişleri, site kapalı otopark giriş kapılarından OGS sistemiyle yapılacaktır.

•    Güvenliğiniz için blok ve kapalı otopark giriş kapılarındaki görevli personelimiz sizleri tanımaya ve daha güvenli hizmet sunmaya yönelik kısa süreli bekletme durumu gerçekleştirebilir. Sizlerden beklentimiz görevlilere yardımcı olmanızdır.

b.           Ziyaretçilerin Giriş-Çıkışları (Ziyaretçi Kuralları)

•             Ziyaretçi ve misafirler için gerekli teyit alındıktan sonra, kimlik karşılığı siteye alınacaktır.

•    Tüm ziyaretçi ve diğer amaçlarla siteye gelen kişilerin davranış ve kurallara uymaları ile ilgili sorumluluk ilgili site sakinine aittir.

•    Bütün site sakinleri evlerinde çalıştırdıkları kişilerin isimlerini, telefon numaralarını (ev ve cep) ve dışarıda olduklarında ziyaretçi kabul edip edilmeyeceğini site yönetimine bildirmelidirler.

•    Site Sakinlerine devamlı gelmesi muhtemel kişiler için, ilgili form ve taahhütnamenin site sakini tarafından imzalanıp site yönetimine verilmesi blok girişlerinde kolaylık sağlanacaktır.

•    Tamirat, tadilat, taşeron hizmet vb. nedenlerle gelenler her zaman kimlik sorma işlemine tabi tutulacak ve site sakin inden teyit alınacaktır.

c.            Posta ve Kurye Hizmetleri

•    Şahsen teslim edilmesi ve teslim alınması gereken posta (resmi tebligat dâhil), kargo vb. gönderiler site sakininden teyit alınarak daireye yönlendirilecektir.

•    Danışma personelinin veya site yönetiminin site sakinlerine gelen şahsi onay gerektiren posta ve kargo benzeri evrakları teslim alma görevi, sorumluluğu ve yetkisi bulunmamaktadır.

•             Resmi evrakların tebligatları PTT görevlisi tarafından site sakinlerine yapılmalıdır.

•    Sayılanlar dışındaki gönderilerin özel güvenlik personeli tarafından teslim alınması ancak yönetime bu konuda yazılı izin verilmesi halinde mümkündür. Bu gönderilerin sorumluluğu izin veren site sakinine aittir. Kargo veya pakette oluşabilecek herhangi bir hasar, eksik ve kaybolmadan ötürü danışma personeli ve site yönetimi sorumlu değildir.

9.           SATICILAR VE REKLÂM ALINMASI

•    Site sakinlerinin talebi/başvurusu/daveti üzerine gelen firma yetkilileri, sadece talepte bulunan site sakinine hizmet verir. Ortak alanda faaliyette bulunmaları ise yasaktır.

•    Site içinde reklam amaçlı broşür, sticker, magnet, etiket vb. malzemeleri dağıtmak site yönetiminin iznine ve/veya anlaşmalı reklam ajansına tabidir. İzinsiz reklam yapılması yasaktır.

•             Yönetiminden izin almaksızın yapılan reklam faaliyetinde bulunanların siteye girişleri yasaklanacaktır.

10.         TRAFİK KURALLARI

•             Kapalı otopark içerisinde seyir halindeki bütün taşıtlar için AZAMİ HIZ LİMİTİ 20 Km/Saat’tir.

•    Plakasız araçlar site önü ve kapalı otoparklardaki park yerlerinde bulundurulamaz. Bulundurulması halinde emniyet birimlerine ihbar edilecektir.

11.         KİRALAMA/SATIŞ FAALİYETLERİ

•    Dairelerin kiralanması sırasında uyulması gereken kurallar ve gereken tedbirlerin alınmasında tüm sorumluluk kat malikine aittir.

•    Satış ve kiralama faaliyetleri için emlak ve gayrimenkul satış personellerinin, ilgili kat malikinin yazılı onayı ve yetkilendirme yazısı olmadan siteye girişine izin verilmeyecektir.

•    Yetkilendirilen kişi / kuruluşlar sadece ilgili dairelere hizmet verecek olup diğer daireler üzerinde faaliyet gösteremezler.

•    Terrace Fulya sitesi otel konseptinde bir site olmayıp hiçbir surette daireler kat maliki onayıyla dahi olsa günlük kullanım için kiralanamaz ve kiraya verilemez. Bu kurala aykırılık halinde site yönetimi tarafından gerekli hukuki yollara başvurulacaktır. Ayrıca günlük kiralanan dairenin ziyaretçileri hiçbir surette siteye alınmayacaktır.

F.            ORTAK ALANLARI KULLANIM ESASLARI

1.           Genel

•    Havuz bölgesi dışında, kapalı sosyal tesis alanında, lobi ( resepsiyon ) alanı, asansörler, bahçede, blok içlerinde, koridorlarda yüzme kıyafeti, peştamal, havlu veya bornoz ile bulunulması yasaktır.

•    Rahatsızlığa neden olabilecek (genel ahlak kurallarına aykırı davranışlar, gürültü, kötü ve argo konuşma vb.) davranışlarda bulunmak yasaktır.

•    Tüm site sakinleri ortak alanları ve bu alanlarda yer alan demirbaşları temiz tutmakla ve kendinden sonraki site sakininin kullanımına hazır halde bırakmakla yükümlüdür.

•             Sosyal Tesislerin kapalı alanlarına evcil hayvan getirilemez.

•    Yönetimin yazılı iznini almaksızın sosyal tesiste herhangi bir ürünün ve hizmetin tanıtım ve satışını yapmak yasaktır.

2.           Sosyal Tesis Alanı

•             Sosyal tesis alanı 07:00 – 24:00 saatleri arasında kullanıma açıktır.

•    Sosyal tesisin açılması ve kapatılması tüm kontroller sağlanarak ( ışıklar, klima, vb.) teknik personeli tarafından yapılır.

•    Sosyal tesis alanında görevlendirilmiş personel haftada 7 gün 08:00 ile 22:00 saatleri arasında olmak üzere hizmet verecektir.

•    Güvenlik nedeniyle on iki (12) yaş altındaki çocuklar tesis içerisinde çocuklara tahsis edilen oyun alanları dışında mutlaka ebeveyn kontrolü altında olmalıdır.

•    Sosyal tesis alanında çocukların kullanımına tahsis edilmeyen demirbaşların kullanımı da ancak ebeveyn kontrolü altında mümkündür. Olası maddi hasarların tazmininden ebeveyn sorumludur.

•             Diğer sakinlerinin sosyal alanı kullanmasına engel olacak şekilde gürültü yapılamaz.

•             Alanda ( ruhsatlı dahi olsa ) silah bulundurulması yasaktır.

•             Tesisin herhangi bir noktasında unutulan eşyalardan site yönetimi sorumlu tutulamaz.

•    Site sakinlerinin günlük misafirleri ile hizmetinde çalışan yardımcı, bakıcı vb. gibi çalışanları ve site personelinin sosyal tesis alanı kullanmaları yasaktır.

3.           Yüzme Havuzu

               Sitede 1 adet kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Havuzu kullanan site sakinleri aşağıdaki maddeleri kabul etmiş sayılır. Bu kuralların amacı site sakinlerinin sağlığının ve güvenliğinin korunması olduğu unutulmamalıdır.

•             Kapalı havuz  07:00 – 22:00 saatleri arasında açık olacaktır.

•    Havuza otomatik olarak kimyasal ilaçlama yapıldığından kapanış saati olan 22:00’den sonra havuzun kullanımı güvenlik ve temizlik açısından yasaktır.

•    Yüzme havuzundaki kurallar ve kullanım şartları havuz bölgesinde yazılıdır. Site sakinlerinin, yazılı ve görsel uyarıları dikkate alması, bu kurallara mutlaka uyması gerekmektedir.

•    Havuz kullanımında “kişisel sorumluluk” esastır. Bu nedenle yüzme bilmeyenlerin karşılaşacağı kaza ve tehlikeli durumlardan kişi kendisi sorumludur.

•    Havuz içinde ve çevresinde top oynanması, koşulması, bisiklet, paten, şişme bot ve deniz yatağı vb. araçların kullanımı site sakinlerinin can güvenliği ve huzurun korunması amacıyla yasaktır.

•             Havuz kullanımı sırasında diğer site sakinlerini rahatsız edici hareketlerden kaçınılmalıdır.

•             Havuz bölgesinde diğer kullanıcıları rahatsız edecek şekilde fotoğraf çekilmesi yasaktır.

•             Havuz çevresinde kesinlikle hayvan gezdirilemez, bulundurulamaz ve havuza sokulamaz.

•    Herhangi bir sebeple havuzun isteyerek ya da istemeyerek kirletilmesi, kullanıcıların sağlığı için tehdit oluşturacak fiillerde bulunulması; bu nedenle havuzun tekrar kullanıma hazır hale getirilmesi sırasında katlanılan tüm maliyet zarar veren kişinin mali ve hukuki sorumluluğunda olup ilgili kişiye ve/veya daire hesabına rücu edilecektir.

•    Havuz çevresindeki masa, sandalye, şezlong ve şemsiyeler usulüne uygun kullanılmalıdır. Havlu vs. şeylerle asla rezervasyon yapılamaz.

•             Havuz bölgesine dışarıda kullanılan gündelik ayakkabılarla girilmesi kesinlikle yasaktır.

•             Vücudunda açık yara, deri enfeksiyonu veya kesikler olanlar havuzu kullanamaz.

•             Havuzun havuz kıyafeti dışında herhangi bir kıyafetle/kıyafetsiz olarak kullanılması yasaktır.

•             Çocukların havuz kurallarına uyması ebeveynlerinin sorumluluğundadır.

•    0 – 12 yaş grubu çocukların ebeveynlerinin gözetimi olmaksızın havuz çevresinde ve içerisinde bulunmaları yasaktır. Olası kazalardan doğacak mali ve hukuki sorumluluk ebeveynlerine aittir.

•    Çocuklar, havuza çocuk bezi ile sokulamaz. Bez kullanmak durumunda olan çocuklar, havuz için özel olarak üretilmiş mayo bebek bezi ile yalnızca çocuk havuzundan istifade edebilirler.

•    Havuz bölgesine kırılacak ve kırıkları insanlara zarar verebilecek her türlü cam-porselen vb. bardak-şişe vs. gibi eşyaların getirilmesi yasaktır.

•             Havuz bölgesinde yer alan demirbaşlar özenle kullanılmalı, hasar verici davranışlardan kaçınılmalıdır.

4.           Kapalı Spor Alanları

•             Spor alanları sadece spor ayakkabı ile kullanılır.

•             Spor alanları sadece tahsis amacına uygun olarak kullanılmalıdır.

•    Fitness alanı on altı (16) yaş ve üstü site sakinlerinin kullanımına açıktır. On altı (16) yaşın altında olan site sakinlerinin diğer spor alanlarını kullanımı ise ancak ebeveynlerinin kontrolünde olmak üzere serbesttir.

•    Fitness alanı uygun spor kıyafetiyle kullanılır. Islak zemin kıyafetleri ile (havlu, peştamal, mayo vb.) egzersiz alanlarına girilemez. Aksi takdirde görevliler tarafından uyarılırlar.

•    Fitness alanında makine kullanırken yaşanacak yaralanma ve sakatlıklardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir.

5.           Blok Girişleri Ve Sahanlıklar

•    Söz konusu alanlara güvenlik açısından tehlike oluşturacak, genel temizliğe engel olacak ve mevcut mimariyi bozacak şekilde çocuk arabası, bisiklet, saksı gibi eşyaların bırakılması yasaktır.

•    Söz konusu alanlar depolama amaçlı kullanılmamalıdır. Şahıslara ait olan eşyalar duyuru yapılmadan ve kime ait olduğu araştırılmadan uzaklaştırılacaktır.

•             Çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılması ve yüksek sesle konuşulması yasaktır.

•    Duvarlar temiz tutulmalı, izinsiz ilan/duyuru vb. şeyler asılmamalıdır. Çocukların duvarları yazı ve resimlerle kirletmelerinden ebeveynler sorumludur.

•             Temizlik ve güvenlik nedeni ile blok giriş kapılarının devamlı olarak kapalı tutulması gerekmektedir.

6.           Yangın Tahliye Merdivenleri Ve Koridorları

•    Site sakinleri, yangın ve yangına karşı önleyici tedbirleri alıp uygulamalı ve bu konuda eksiklik olduğu düşünülen hususlar yönetime bildirilmelidir.

•    Yangın tahliye koridorlarına hiçbir sebeple malzeme ve/veya eşya konulamaz ve bu konudaki emniyet kuralları ihlal edilemez.

•             Yangın çıkışları gerekli haller dışında kullanılamaz, Sigara İçilmez ve tahliye kapısı açık bırakılamaz.

•             Güvenlik nedeni ile kilit mekanizması açık bulunan yangın merdivenleri kilitlenmemelidir.

•             Bu bölümlerin çocuklar tarafından oyun maksatlı kullanılması yasaktır.

•    Siteden uzun süreli ayrılacak site sakinleri; ayrılmadan önce bağımsız bölüm içerisindeki cam ve pencerelerin kapalı durumda bulunduğundan emin olmalı ve bu süre zarfında bağımsız bölümün yangına karşı kontrolünü sağlamak için gereken önleyici tedbirleri almalıdır.

•    Site ortak alanlarında bulundurulan muhtelif yangın söndürme cihazları, tesisatı, alarm ikaz butonları yangın haricide hiçbir maksatla kullanılamaz.

7.           Çocuk Oyun Alanları

•             Oyun sahaları kullanılırken yaş gruplarına dikkat edilerek oyuncaklar kullanılmalıdır.

•             On iki (12) yaş altı çocuklar oyun sahalarını kullanmaları ebeveynlerinin gözetiminde olmalıdır.

•             Oyun parkındaki oyun aletleri (salıncak, kaydırak vs.) kullanım amacına uygun kullanılmalıdır.

•             Çocukların otoparka oyun veya başka amaçla yalnız girmeleri yasaktır.

8.           Yeşil Alanlar

•             Çiçekler koparılması ve çiçeklere zarar verilmesi yasaktır.

•             Çimlerin üzerinde top oynanması, bisikletle dolaşılması ve yürünmesi yasaktır.

•             Yürüyüş için site içindeki yeşil alanlarda yürüyüş yapılması yasaktır.

•    Site yönetiminin bilgisi dışında ortak bahçe alanlarına/yeşil alana, peyzaj projesine uygun olsa dahi çiçek, ağaç fidanı vb. bitki ekim ve/veya dikimi yapılamaz, sökülemez veya yerleri değiştirilemez.

•             Site sakinlerinin ortak yeşil alanları kullanım amacı dışında kullanması yasaktır.

•             Yeşil alana sigara izmariti ve benzeri çöp atılması yasaktır.

9.           Kapalı Garaj

•             Her bir bağımsız bölüm için yeterli park yerleri mevcuttur

•    Araçlar otoparklarda belirlenen düzende ve çizgileri taşmayacak şekilde park edilmelidir. Aksi halde araç sahipleri uyarılacaktır, uyarıya uymayan site sakininin aracı çektirilecek ve çekme ücreti ilgili site sakinine fatura edilecektir.

•    Site sakinin aracı olsa dahi LPG ile çalışan araçlar, emniyet açısından uygun olmadığından kapalı otoparka park edemezler.

•    Otopark içindeki araçlarda cep telefonu, dizüstü bilgisayar vb. kıymetli eşyalar görünür şekilde bırakılmamalıdır. Kaybolması durumunda sorumluluk site sakinine aittir.

•    Otopark içindeki araçların üzerinde anahtar bırakılmaması, araç camları ve kapılarının araç terk edildiğinde kilitli bulundurulması, hırsızlıklara karşı kişisel önlemlerin alınması site sakinlerinin sorumluluğundadır.

•             Araç içindeki çöp ve kül tablalarının, otoparkın içinde veya dışında yerlere boşaltılması yasaktır.

•             Otopark içinde Sigara İçmek Yasaktır.

•             Araç yıkama, yağ değiştirme, çevreyi kirletici onarımlar ve paspas temizlikleri otoparklarda yapılamaz.

•             Otopark iniş-çıkış rampalarından yaya olarak girilip çıkılması tehlikeli ve yasaktır.

•             Özel sürücüsü olan araç sahipleri, kapalı otoparkta araçlarını çalışır vaziyette beklettiremez.

•    Araç anahtarları hiçbir sebeple sitede görevli güvenlik personeline, temizlik personeline ve teknik personele emanet edilemez.

10.         Elektrik Odaları

•    Ortak alanlardaki elektrik odalarının bulunduğu kapılar sürekli kapalıdır. Bu alanlar teknik personel nezaretinde temizlik görevlileri tarafından temizlenmekte ve odaların kilitli bulunması sağlanmaktadır. Elektrik odaların anahtarları, teknik personel ve yönetim ofisinde muhafaza edilmektedir. Elektrik odalarına BEDAŞ yetkililerince girilebilmekte, elektrik sayaçlarına sadece bu yetkililer tarafından müdahale edilebilmektedir. Elektrik sayaçlarına Teknik personel ve yetkisiz kişilerin müdahale etmesi kanuni olarak suçtur.

11.         Asansörler

•    Asansörlerimizin faaliyet durumu teknik personel ve yetkili bakım servis personelleri tarafından kontrol edilmektedir. Buna rağmen meydana gelen arızaların site yönetimine vakit geçirmeden bildirilmesi arızaya müdahale bakımından yararlı olacaktır.

•    Asansör kabinleri içerisinde kabin duvarlarına yaslanmak, kabin aynasında kir ve leke yapmak, kirletici maddeleri taşımak asansör kabini temizliğinde belirlenen standartların sağlanması konusunda güçlükler çıkartacağından yasaktır.

G.           ESASLARA AYKIRI DAVRANIŞIN YAPTIRIMI

Kullanım Amacına Aykırı Davranma

Terrace Fulya Sitesi Yaşam Rehberi’nde belirlenen esaslar Site Yönetim Planı’na uygun olarak hazırlanmıştır. Site Yönetim Planı’nda belirtilen kullanım amaçlarına uymayan ya da kendi bağımsız bölümünü ilgili mevzuat ve organ kararlarına aykırı olarak kullanan ya da bu statüleri herhangi bir şekilde ihlal eden kat malikine ve varsa Kiracı vb. diğer hak sahiplerine, Yönetim tarafından sözlü uyarıda bulunularak aykırılığa en geç yedi (7) gün içerisinde son verilmesi talep edilir.

Yedi günlük sürenin sorunda, aykırı durumu düzeltmeyen ya da ihlali sürdüren bağımsız bölüm maliki ve/veya diğer hak sahiplerine Site Yönetim planında belirtildiği şeklinde ceza kesilme hakkı saklıdır.

Sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileklerimizle…